Veckans lista - Snyftarfilmer.

Jag ska börjar göra top10-listor inom film, TV och musik.
Här kommer den första! :)


Top 10 - Snyftarfilmer.


10. Vänner för livet

The Who - Reign over me, fotografierna på hans familj och de elaka advokaternas gnäll resulterar i Adam Sandlers utbrott som får det att skära lika mycket i mitt hjärta som i hans.
9. Titanic.

Hey, vi alla hade en crush på Jack när vi var tio år. Och vem skulle inte sörja sin käraste till tonerna av My heart will go on?
8. Lejonkungen.

Bara en hjärtlös människa håller inne tårarna när Simba står vid Mufasas döda kropp.


  


7. Rain man.

När Tom Cruise upptäcker att Raymond är den som brukade sjunga "I saw her standing there" för honom som liten kan ingen vettig människa låta bli att lipa lite.


  


6. The Notebook

Åh, du kommer ihåg honom igen! Åh, han smyger in till dig på natten. Åh, ni dör i varandras famn. ÅH, detta lyckliga slut. Jag lovar, vi har bara hackat lök! Vi gråter INTE till fåniga kärleksfilmer.... Jo, det gör vi.

  5. Gökboet
Äckliga jävla läkarjävlar som elchockar världens underbaraste jävla knäppgök så att han blir helt jävla hjärndöd. Tur att Chief och kudden fanns i närheten. Oh, vilken smärtsam scen.

Sen ska vi inte tala om Billys självmord. Nej. Fy fan.
4. Betty Blue - 37,2 på morgonen

Nästan som Gökboet fast vackrare, och med en kvinna jag kan identifiera mig själv med väldigt lätt. Zorgs otaliga försök att rädda henne och få henne att bli hans älskade Betty igen misslyckas gång på gång,  och till slut finns det bara en utväg... och den utvägen gör så ont så att jag gråter floder framfrö TVn.
3. Papillon

Dega, min Dega! Anledningen till att Dustin Hoffman är min favoritskådespelare. Varför skulle du hamna på den där jävla ön och bli en galen grisbonde?!
2. Deer Hunter

One shot. Och just när han kommer ihåg så smäller det skottet och filmens finaste karaktär Nick lämnar oss hemma i TV-soffan med tårarna flödande nerför våra kinder.
Och tidernas sorgligaste film enligt mig är ....


1. Hair

Manchester Eeeengland England... And I believe that God, believes in Claude, that's meee, that's me!!! AHH, shut up, din dumma hippie och spring tillbaks till Central Park igen!

Vi vill inte ens tänka på hur kort din tid nere i Vietnamn var, och våra hjärtan går itu när vi tänker på hur ledsen och rädd du måste ha varit.

Let the sunshine in. Ah, jag gråter bara jag tänker på det.


Jag vill tacka min mamma för de flesta av filmerna på den här listan, för att hon tvingade mig att ge dem "åtminstone en kvart", och för att de var så fruktansvärt bra att jag inte gav upp efter den där kvarten.


/Elin


Kommentarer
Postat av: MummaÅh vad jag är glad att du faktiskt såg så många av dem som jag tjatat om. Jag instämmer om flera av dem du har listat men ser att där är några jag aldrig sett. Inte som jag minns i alla fall. När ska vi se dem?

2009-04-21 @ 22:23:28
Postat av: NINA REBECKA ARO

Hej på dig!

Eftersom jag följer dig på bloglovin tänkte jag passa på att säga att jag har bytt blogg från blogg.se till metrobloggen.se :) så du vet iallafall!din blogg är fortfarande bra!

2009-04-21 @ 22:59:13
URL: http://www.metrobloggen.se/ninaro
Postat av: M

Gökboet är en grymt bra klassiker.

2009-04-21 @ 23:02:08
URL: http://sextankarnas.blogg.se/
Postat av: M

Rainman är med grym!

2009-04-22 @ 12:32:31
URL: http://sextankarnas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0